Nationale Tulpenweek

Zaterdag 21 januari begon de ‘Nationale Tulpenweek’ met 200.000 tulpen op de Dam in Amsterdam. Tijdens deze ‘Tulpendag’ mochten bezoekers vanaf 13 uur tulpen plukken. Deze jaarlijkse gebeurtenis werd ook dit jaar weer druk bezocht. De wachtrij was ongeveer een uur, maar velen vonden dat de moeite waard.

Gaat u dit jaar ook naar de Keukenhof om de wereldberoemde bloementuin te bewonderen? Dze International alom bekende Nederlandse attractie, trekt nog altijd meer toeristen dan Nederlanders.

De Keukenhof is te bezoeken van 23 maart tot en met 21 mei 2017. De tuin is slechts 8 weken per jaar open voor bezoekers met een overweldigende hoeveelheid lente bloemen, voornamelijk tulpen.

Dit jaar is het thema ‘Dutch Design’, oftewel ‘Nederlands Ontwerp’, waarbij de typische Hollandse nuchterheid zal worden gecombineerd met innovatieve oplossingen. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, waren een inspiratiebron. Hollandse ontwerpers worden wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ontwerpen op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Aan hen is het het thema van het komende Keukenhof seizoen opgedragen.

‘Dutch Design’ is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar. Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van ‘Dutch Design’. Ook twee van de inspiratietuinen zijn aan het thema gewijd: de Mondriaantuin met zijn primaire vierkante kleurvlakken wordt een trekpleister het (internationaal) publiek.

Amsterdam Enzo wenst u een kleurrijk jaar toe!

 

Tulpendag

 

AMSTERDAM ENZO | info@amsterdam-enzo.nl | 06 42119900 | www.Amsterdam-Enzo.nl